torstai 2. lokakuuta 2014

Citroen C5 III päiväajovalo polttimoiden vaihto

Terve! Jatkan blogittamista nyt pitkän tauon jälkeen. Kerron tässä tekstissä miten onnistuu päiväajovalo polttimoiden vaihto 3. sukupolven Citroen C5:een.


Päiväajovalo polttimo sijaitsee umpiossa alhaalla oikeassa reunassa:


















Vaihto-operaatio kannattaa aloittaa etupuskurin irrotuksella, sillä se helpottaa hommaa huomattavasti. Polttimon vaihtoa ylhäältä käsin (moottoritilan kautta) ei kannata edes miettiä, sillä se on miltei mahdottomuus :)


1.Irrota etupyörät


















2. Irrota sisälokasuojat

3. Irrota etupuskuri


















Puskuri irtoaa irrottamalla kaikki ruuvit ja mutterit jotka sitä pitävät kiinni, sekä kääntämällä etulokasuojien etupäässä (puskurissa kiinni) olevat muovikorvakkeet (lukitsevat puskurin paikalleen) poikittaisasennosta pystyasentoon, jotta puskurin pystyy vetämään sujuvasti ulospäin. Korvakkeisiin pääset käsiksi sisälokasuojien irrottamisen jälkeen(ei ylety kädellä kääntämään vaan tarvitsee jonkin pitkän työkalun esim. vahvasta rautalangasta tehdyn omatekoisen koukun).

4. Polttimon kanta umpion alapuolella.


Polttimo tulee ulos kääntämäällä ensin kuvassa näkyvää kantaa sopivalla Torx- vääntimellä puolikierrosta... en nyt kyllä muista kumpaan suuntaan mutta se ei käänny kuin toiseen suuntaan :D ja vetämällä sen jälkeen esim. kärkipihdeillä kannasta niin koko hoito lähtee irti.







Minulla ei nyt ole erillistä kuvaa polttimosta ja tästä auton omasta kannasta yhdessä, mutta polttimo täytyy ottaa irti kannasta vetämällä esimerkiksi kärkipihdeillä ihan polttimon alaosasta, jotta se tulee kokonaisena ulos. Jos polttimoa yrittää vetää käsin polttimon lasiosasta, pelkkä lasiosa jää todennäköisesti käteesi polttimon oman kannan jäädessä kiinni umpion omaan kantaan.

Vähän on taas tönkkö settiä mutta eiköhän tämä tästä ala sujua. Toivottavasti tästä tekstistä on jollekkin apua:).

1 kommentti:

  1. Kyllä sen pystyy vaihtamaan konetilastakin käsin. Voi olla vaan aika vaikeaa, muta onnistuu.

    VastaaPoista